Siirry pääsisältöön

Reseptejä ja ohjeita


Melonipizza:

Melonipizzaa varten tarvitsen vesimelonia, sekä vapaavalintaisia hedelmiä ja kasviksia. Videon pizzassa on käytetty täytteinä mustikkaa, kumkvattia, kirsikkaa, mansikkaa ja tumma viinirypäle.

Alla olevassa kuvassa on erilaisia melonipizzoja, voit tehdä joko kuvassa olevien mallien mukaan, tai päästää mielikuvituksesi valloilleen. 






Taikasauvat:

Taikasauvojen tekoon tarvitset melonia, se voi olla vesimelonia, mutta myös vaihtoehtoisesti cantaloupemeloni tai hunajameloni käy. Lisäksi voit laittaa sauvoihin viinirypäleitä ja mansikoita, tai mitä tahansa muita vastaavankokoisia marjoja/hedelmiä.




Välipaladelfiini:


Välipaladelfiini on helppo ja nopea tehdä. Tarvitset ainoastaan lasin tai vastaavan korkean astian. Pohjalle voit laittaa mitä vaan marjoja tai muita, mutta jos haluat mielikuvan vedestä, niin kannattaa laittaa sinertäviä raaka-aineita, kuten mustikoita ja tummia rypäleitä, värikkyyttä kaivatessasi laita sekaan vaikka mansikkaa ja mangoa. Lisäksi tarvitset puolikkaan banaanin, jonka pään voit halkaista, näin saat delfiinille suun, johon voit laittaa mustikan tai muun vastaavan. 

Snäkkijuna:

Juhliin voit valmistaa esimerkiksi snäkkijunan. Valmistukseen tarvitset erivärisiä paprikoita vaunuiksi, kurkkua pyöriksi ja sinulle mieluisia dipattavia ja naposteltavia vaunujen täytteeksi. Voit myös tehdä yhdestä vaunusta dippikulhon, eli valmista dippi paprikan puolikkaaseen.

Kuoriminen:
Huomaa miten porkkana on kädessä. Otteen pitää olla tukeva, ja kuorintaveitsellä tehtävä liike tulee olla rauhallinen. Paina kuorintaveitsi vasten porkkanaa (tai kuorittavana olevaa vihannesta/hedelmää), ja vedä rauhallisesti. Älä pidä porkkanaa käsivarren suuntaisesti, ettet vahingossa kuori käsivarttasi. Muista laittaa kuoret biojätteeseen.

Leikkaus:

Katso miten veitsi on tukevasti kädessä, ja huomioi turvallinen ote leikattavasta raaka-aineesta. Ennen veitsen alas painamista varmista että sormesi eivät ole leikkauslinjalla. Paina veitsen kärki alas, ja liu’uta veistä raaka-ainetta vasten. Muista, että aina kannattaa pyytää aikuiselta apua, jos olo on epävarma.